Mari Andriessen-Stichting

De Mari Andriessen-Stichting (KVK 41223574) is opgericht in 1982 met als doel het beheren en voor het publiek toegankelijk maken van de artistieke nalatenschap van de beeldhouwer Mari Andriessen (1897–1979). De nalatenschap omvat beeldhouwwerken in brons, steen en gips, gietvormen, mallen en tekeningen. De stichting beheert de auteursrechten over het gehele oeuvre. Neem contact op voor meer informatie.

Schenkingen en bruiklenen

De Mari Andriessen-Stichting schonk de werken die na de dood van Andriessen in zijn atelier stonden (terracotta’s, bronzen, gipsen voorstudies en mallen) aan het Frans Hals Museum in Haarlem. Dat gaf ze in bruikleen aan Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Daarmee zijn de werken uit het atelier voor een groot publiek toegankelijk gemaakt. Het Teylers Museum in Haarlem kreeg van de stichting een bijzondere collectie penningen, tekeningen en schetsen.

Oeuvrecatalogus

In opdracht van de stichting maakte kunsthistoricus Lot Fakkeldij in 2018 een oeuvrecatalogus. Zij inventariseerde ruim 700 werken in de openbare ruimte, musea, kerken en andere instellingen en in particuliere collecties. De oeuvrecatalogus is ondergebracht in de database van Museum Beelden aan Zee en komt beschikbaar op deze website.

Contact opnemen

Adresgegevens

Mari Andriessen-Stichting
Crayenestersingel 61
2101AP Heemstede