Tentoonstelling Dicht bij Mari Andriessen

Affiche Tentoonstelling Dicht bij Mari Andriessen

Mari Andriessen maakte niet met gemak een beeld; hij twijfelde, tobde en zocht. Hij tekende en maakte voor elke opdracht eerst meerdere beelden in klei of gips. Zo bleef hij zijn hele leven, zoals hij zelf het noemde: ‘spelen in zijn atelier.’

Een bijzondere reconstructie van dat atelier is te zien op de tentoonstelling Dicht bij Mari Andriessen in het Verwey Museum Haarlem. Er staan werken die niet eerder te zien waren: beeldjes uit privécollecties, gipsen, penningen, tekeningen en schetsen. Er is aandacht voor zijn vriendschap met onder anderen schilder Kees Verwey en beeldhouwer Theo Mulder. Vriendschappen die leidden tot bijzondere portretten van elkaar en van familieleden van Andriessen. Familieverhalen en familieportretten maken dit intieme verhaal over het leven van de maker van De dokwerker compleet. Kortom, Dichter bij Mari Andriessen kun je niet komen! Meer over de tentoonstelling op de site van Verwey Museum Haarlem.

Dicht bij Mari Andriessen in Haarlem

24 september 2022 tot 21 maart 2023
Verwey Museum
Groot Heiligland 47
Haarlem

Geopend:
Zondag en maandag 12.00 – 17.00 uur, dinsdag t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Toegang:
Volwassenen: €10,50 | 13 t/m 18 jaar: €5,50
t/m 12 jaar, Haarlem Pas en Museumkaart: gratis

De tentoonstelling Dicht bij Mari Andriessen is mede mogelijk gemaakt door de Mari Andriessen Stichting, het Cultuurstimuleringsfonds Haarlem, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Gifted Art en bevriende relaties. Diverse bruiklenen zijn afkomstig uit het Frans Hals Museum, Museum Beelden aan Zee en Teylers Museum en particuliere collecties.

Inrichten tentoonstelling

In de krant en op tv